Volledig scherm
Veel pelzier bij de kinderen en de vrijwilligers tijdens de Boomfeestdag in de Eendenkooi. © Marcel Donks

Boomfeestdag Sprang-Capelle op heerlijke lentedag

SPRANG-CAPELLE - Zo'n 350 leerlingen van groep 7 van alle basisscholen uit de gemeente Waalwijk genoten woensdagochtend van buitenactiviteiten tijdens de jaarlijkse Boomfeestdag in de Eendenkooi in Sprang-Capelle. Naast het educatieve karakter van de ochtend was het vooral belangrijk om de jeugd in de natuur te laten genieten. Met het lentezonnetje erbij leek dat doel al bij aanvang gehaald.

De Eendenkooi aan de Tolweg naderend klinkt het geklop van een specht, afgewisseld met de hoge gil van een buizerd. Wat ganzen kletteren druk tegen elkaar en het hoge fluitje van de kievit lijkt de lente toch echt aan te kondigen. Soortgelijke geluiden weerklinken in de normaal zo rustige Eendenkooi. Het kloppen komt echter van het timmeren van vogelnestkastjes en de hoge gillen worden veroorzaakt door de enthousiaste leerlingen. De groepjes kinderen 'kletteren' druk tegen elkaar af en toe onderbroken door een fluitje van een van de vrijwilligers om de jongens en meiden bij elkaar te houden.

Enthousiasme

De Boomfeestdag doet zijn naam eer aan en is een feest voor de leerlingen van de groepen 7. Het bewijst dat actief bezig zijn in de natuur een basisbehoefte is van de kinderen. Het enthousiasme tijdens het timmeren, zaklopen en touwtrekken is groot. 

Met gidsen gaan de kinderen de Eendenkooi in om te leren over het gebied. Hier valt een wisselbeker te winnen voor de best scorende school bij het invullen van vragenlijst. De kinderen, maar ook de vele vrijwilligers vanuit onder andere Staatsbosbeheer, IVN en WML genieten van de buitenlucht en de activiteiten. De Boomfeestdag blijkt na 61 jaar nog steeds een succesformule om jeugd te laten genieten van de natuur.

Volledig scherm
Veel pelzier bij de kinderen en de vrijwilligers tijdens de Boomfeestdag in de Eendenkooi. © Marcel Donks
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement