Volledig scherm
Politieke partijen in Waalwijk die tegen de nieuwe gaswinningsplannen zijn in Waalwijk-Noord hielden woensdagavond samen met de actiegroep Niet Fracken in Waalwijk een informatieavond voor de inwoners. © Sylvia van de Ven

Brabantse Milieufederatie in actie tegen gaswinning Waalwijk: 'No fracking way'

WAALWIJK - De Brabantse Milieufederatie (BMF) komt in actie tegen de winning van nog meer gas in Waalwijk en roept bewoners op om mee te doen. 

In een zienswijze onder het motto ‘No fracking way’ heeft de BMF de risico’s  die volgens haar aan de gaswinning kleven, op een rijtje gezet. mensen die het daarmee eens zijn, kunnen de zienswijze voor maandag 2 juli om 15.00 uur mede ondertekenen via brabantsemilieufederatie.nl/gaswinning.

In het klimaatakkoord van Parijs is afgesproken om de uitstoot van broeikasgassen fors terug te dringen. Selçuk Akinci, directeur Brabantse Milieufederatie: ,,Nederland moet in rap tempo van het gas af. In dat licht is het een onbegrijpelijk signaal dat Vermilion nu toestemming krijgt om nog eens 1.618 miljoen kubieke meter gas op te pompen uit de Waalwijkse bodem."

Volgens BMF leidt verdere gaswinning tot tal van veiligheidsrisico's en gevaren voor natuur en milieu. Ook stelt de federatie dat er geen draagvlak voor gaswinning is in de regio.