Volledig scherm
© Thinkstock

Brandbrief om 'gevaarlijke' verkeerssituatie bij voetbalclub SSC in Sprang Capelle

SPRANG-CAPELLE - De Waalwijkse gemeenteraad moet zo snel mogelijk ingrijpen om de onveilige verkeerssituatie bij voetbalclub SSC’55 in Sprang-Capelle op te lossen. Dat vinden de voetbalclub en een verontruste buurtbewoner althans. De buurtbewoner heeft een brandbrief geschreven aan de politieke partijen.

Tijdens wedstrijddagen, op zaterdag en zondag, staat het aan weerszijden van de Bernardstraat vol met geparkeerde auto’s omdat op het eigen terrein van SSC geen parkeergelegenheid is. Uit gemeentelijke berekeningen blijkt dat er een tekort is van 40 plaatsen. Volgens de buurtbewoner levert dat een gevaarlijk situatie op omdat sommige automobilisten hard rijden tussen in de berm geparkeerde voertuigen door. SSC-voorzitter Remco Boer zegt van meerdere ongelukken te weten, waarbij onder meer een passant werd aangereden.

Geen probleem
​Toen Boer zes jaar geleden voorzitter werd, heeft hij de verkeerssituatie bij de gemeente al aangekaart. „Er werd gezegd dat er geen probleem was omdat nooit een ongeluk was gebeurd.” Hij was het er niet mee eens en schakelde in 2012 Veilig Verkeer Nederland in. „Die concludeerde dat de situatie zeer gevaarlijk was.” Verandering kwam er echter niet.
In juni stelde de lokale SGP nog vragen aan het college van burgemeester en wethouders over de situatie. Het college kon zich weliswaar voorstellen dat het een onveilig gevoel geeft, maar er is geen sprake van ‘objectieve onveiligheid’, bleek uit de antwoorden. Daarom wil het college niet ingrijpen. Ook vindt het college dat het de verantwoordelijkheid is van de voetbalclub om meer parkeervoorzieningen te treffen.

Waalwijk, Heusden e.o.