Volledig scherm
Voormalig zorgcentrum Samarja is gekocht door het Waalwijks bedrijf Dushi. © Jeroen de Jong / Beeld Werkt

College Waalwijk weigert vergunning voor huisvesting arbeidsmigranten in Samarja

WAALWIJK - Het zat er aan te komen: burgemeester en wethouders van Waalwijk willen geen vergunning verlenen voor het huisvesten van 120 arbeidsmigranten in voormalig zorgcentrum Samarja. Het huisvesten van zoveel arbeidsmigranten is volgens het college een onaanvaardbare aantasting van het woon- en leefklimaat in de Waalwijkse wijk Besoyen.

Het college schrijft dat in een brief aan de gemeenteraad.

Het Waalwijkse bedrijf Dushi had de aanvraag eind vorig jaar ingediend. De buurt stond op zijn kop, verzamelde handtekeningen en richtte een buurtcomité op. Het college van burgemeester en wethouders stelde daarop voor om de regels rondom het huisvesten van arbeidsmigranten te veranderen.

De nieuwe regels, die dinsdagavond tijdens een ingelaste raadsvergadering worden besproken, maken het plan van Dushi onmogelijk. Volgens de nieuwe regels mogen alleen op bedrijventerreinen grote groepen arbeidsmigranten worden gehuisvest. Eigenaar Leo Pullens van Dushi zegt inhoudelijk nog niet te kunnen reageren op het voorgenomen besluit van het college. "We zijn in beraad."