Volledig scherm
© Meike Van Der Flier - Bauer

Crowdfunding voor AED in Het Fort in Waalwijk

WAALWIJK - Bewoner Paul Niehaus van Het Fort in Landgoed Driessen is een crowdfunding-actie gestartn om een AED te financieren in de straat. 

Crowdfunding is een nieuwe manier van de Hartstichting en Philips om ervoor te zorgen dat er meer AED's komen om mensen met een hartstilstand sneller te kunnen helpen. 

Zes minuten

Meer AED's dragen bij om van Nederland een zes-minutenzone te maken. Dat is het doel van de Hartstichting, zodat mensen met een hartstilstand buiten het ziekenhuis in heel Nederland binnen de cruciale zes minuten kunnen worden gereanimeerd.  

De stichting heeft becijferd dat er 30.000 geregistreerde AED's nodig zijn om overal in Nederland op tijd te kunnen reanimeren.  Er zijn er weliswaar naar schatting 100.000, maar slechts 12.000 daarvan staan geregistreerd. Als de apparaten niet staan geregistreerd, kan de 112 alarmcentrale de locatie niet doorgeven als ze wordt gebeld voor een hartstilstand. Veel van de niet geregistreerde AED's zijn bovendien niet 24/7 bereikbaar voor publiek.

Kosten

Voor een AED is ongeveer 2500 euro nodig. Philips sponsort bij ieder initiatief de eerste 976 euro. De actie loopt sinds maart en er zijn 225 initiatieven opgestart.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement