Volledig scherm
Daauwelers zijn Maoneblussersclubke van het Jaor. © Marcel Donks

Daauwelers zijn Maoneblussersclubke van ’t Jaor

WASPIK - Stichting Jeugdcarnaval Waspik zette vorig jaar voor het eerst de verkiezing van het Maoneblussersclubke van ’t Jaor op. Het is een titel voor een carnavalsgroep die op ene positieve manier bijdraagt aan het feest in Maoneblusserslaand. Vorig jaar won CV Ketel: nu mogen de Daauwelers zich een seizoen lang Clubke van ’t Jaor noemen.

In totaal werden er 9 personen en groepen aangemeld voor de titel. Het gaat om: Agge mar leut 't, Kanaal en Spoor, Schoivers, Poelepetaote, Lamstralen, Kwart Zolen, Peter Smit, de bouwploeg van de prinsenwagen en The Kuijpers met De Daauwelers. Zij werden door inwoners van Maoneblusserslaand genomineerd. Naast de titel en een mooi rvs-dienblad krijgt de groep een aantal privileges tijdens het Songfestival en carnaval.

Een onafhankelijke jury bepaalde dat The Kuijpers met de Daauwelers dit jaar het meest voor de titel in aanmerking komen. Zij werden genomineerd door carnavalsgroep de Schoivers. ”Thé heeft vele jaren prettig en positief bijgedragen aan ons Songfestivalnummer in de vorm van meedenken en orkestbanden aanpassing en het creëren en daar zijn we hem zeer dankbaar voor”, aldus Mark van Mierlo van de Schoivers. ”Op zich vinden wij dit al genoeg voor een nominatie maar er is nog meer. Hij en zijn club zijn eigenlijk ook altijd bereid de handen uit de mouw te steken en waar nodig bij te springen tijdens de carnaval.”

Waalwijk, Heusden e.o.