Volledig scherm
De medewerkers van de Kansenfabriek presenteerden dinsdag hun nieuwe bedrijfskleding. © Jeroen de Jong/Beeld Werkt

De Kansenfabriek wijst mensen in Waalwijk de weg

WAALWIJK - Leren en werken gaan hand in hand in De Kansenfabriek van wijkcentrum BaLaDe in Waalwijk-Oost. Een nieuw initiatief waarbij 25 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleid worden. De Kansenfabriek wijst hen de weg in het arbeidsleven.

De 25 werknemers werken er in het winkeltje van zorginstelling Prisma, in het grand café en aan de receptie. Daarbij worden ze professioneel begeleid. Volgens locatiemanager Lore Knulst en mede-bedenker Jan van Kessel gaat het absoluut niet om een vorm van dagbesteding. "De kans die wij bieden is een leer-werktraject van twee jaar."

Momenteel is de Kansenfabriek nog niet gesubsidieerd. Alleen het Oranjefonds heeft een bedrag van 3.000 euro gedoneerd. Daarvan zijn er outfits gekocht voor de medewerkers.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Gerechtshof spreekt zich nog niet uit over doorsteek centrum Waalwijk

    Gerechts­hof spreekt zich nog niet uit over doorsteek centrum Waalwijk

    WAALWIJK - Nog altijd is er geen uitsluitsel over de doorsteek tussen de Grotestraat en de Taxandriaweg in Waalwijk. Het gerechtshof in Den Bosch heeft de uitspraak in de slepende zaak tussen de familie Sebregts en de gemeente Waalwijk voor zich uitgeschoven. Waarom maakt het gerechtshof niet bekend. Ook de gemeente Waalwijk zegt geen idee te hebben. ,,Volgens onze advocaat is de uitspraak zonder opgaaf van reden uitgesteld.” De uitspraak staat nu gepland op 8 januari.