Volledig scherm
Bijbelverhalen Waalwijk. © Daphne Breemen Van (113763)

De vijf mooiste Bijbelverhalen van Waalwijk op het Raadhuisplein

WAALWIJK - Op het Raadhuisplein zijn zaterdagmiddag en begin van de avond de vijf mooiste Bijbelverhalen van Waalwijk te horen. Dit evenement van de Protestantse Gemeente Waalwijk, de Gereformeerde Kerk De Brug en de Hervormde Gemeenten van Sprang, Waspik, Besoyen en Baardwijk is bedoeld om de bekende Bijbelverhalen een podium te geven en zo de mensen te prikkelen.

Dominee Otto Grevink, van de Protestantse Gemeente Waalwijk: ,,We willen op een leuke, ludieke manier Bijbelverhalen onder de aandacht brengen. Veel mensen hebben immers deze verhalen meegekregen. Wij zijn benieuwd welke ze het meest bijbleef." Grevink noemt het de link tussen de mensen binnen en buiten de kerk: allemaal kennen ze Bijbelverhalen. 

Desondanks komen er maar weinig bezoekers op het evenement af. De mensen die er zijn, zijn vrijwilligers of gemeenteleden van de organiserende kerken. Grevink: ,,Maar op het terras zit veel publiek. Zij krijgen de verhalen en de muziek ook mee. Dat vind ik al heel positief."

De organiserende kerken vroegen onlangs door middel van een enquête die onder scholen en verzorgingstehuizen werd verspreid naar iemands favoriete bijbelverhaal. 1600 mensen vulden de enquête in. De vijf meest gekozen worden zaterdagmiddag ten gehore gebracht. 

Welke verhalen

Het gaat om het Kerstverhaal, oftewel de geboorte van Jezus Christus, Mozes en het biezen mandje, de ark van Noach, de Barmhartige Samaritaan en David en Goliath. De middag eindigt rond 17.30 uur met een slotoptreden van Musicalgroep Besoyen, die liederen uit de musical David Nu zingt.

Waalwijk, Heusden e.o.