Volledig scherm
Buurthuis De Wierd in Waalwijk © Google Maps

De Wierd in Waalwijk sluit deuren definitief per 1 januari 2017

WAALWIJK - Buurthuis De Wierd in Waalwijk sluit definitief de deuren. De ondernemers die zich eerder dit jaar voor de tweede termijn meldden met een plan voor het buurthuis, hebben zich terug getrokken. Daarmee valt in 2017 het doek voor het buurthuis.

De gemeente Waalwijk zocht, samen met een selectiecommissie met daarin inwoners, een ondernemer die toekomst zag in het uitbaten van het buurthuis. De gemeente wilde het pand gratis ter beschikking stellen, de exploitatiekosten waren dan voor rekening van de ondernemer. Die zou zo een maatschappelijke opdracht vervullen door zelf zijn geld te verdienen.

Geen nieuw voorstel
​De burgemeester en de wethouders gaven die initiatiefnemers een kans om het buurtcentrum beschikbaar te houden voor de wijk. Bij nadere uitwerking bleek een van de plannen niet haalbaar en trokken twee kandidaten zich terug. Volgens wethouder Hans Brekelmans betekent dat sluiting voor De Wierd.

,,Er is geen plan of voorstel dat kans van slagen heeft.” Hij bedankt iedereen die heeft meegedacht over de toekomst van het buurthuis. ,,Die mensen verdienen een groot compliment voor hun betrokken inzet.”

Waalwijk, Heusden e.o.