Volledig scherm
Deelnemers aan De 80 van de Langstraat, afgelopen weekend. © Beeld Werkt

Deelnemer (74) aan De 80 van de Langstraat overlijdt dag na finish in Waalwijk

WAALWIJK - De 74-jarige deelnemer van De 80 van de Langstraat die zondag na de finish werd getroffen door een hartstilstand is overleden. Dat maakte de organisatie maandagmiddag bekend. 

De man uit Drunen kwam tegen 16.00 uur aan bij de finish in Waalwijk. De laatste honderden meters van de 80 kilometer lange wandeltocht waren voor hem al zó zwaar dat hij moest worden geholpen door familie en vrienden. Het lukte hen om de man tot over de finish te ondersteunen

Zijn toestand was volgens omstanders op dat moment al zorgelijk. ,,Hij kon amper zijn voeten bewegen, zijn hoofd hing slap op zijn schouders en hij reageerde totaal niet op het applaussalvo van het publiek", zei Suzanne de Zeeuw tegen deze krant. 

Vlak na het passeren van de eindstreep sloeg het noodlot toe. De 74-jarige man kreeg een hartaanval. Hij is met spoed naar het ETZ-ziekenhuis gebracht, waar hij zondagnacht is gestorven. 

Verslagen

De organisatie van De 80 reageert op Facebook verslagen. ,,De familie heeft vanochtend de organisatie laten weten dat meneer vannacht is overleden aan de gevolgen van zijn hartstilstand. Volgens de familie is hij letterlijk in het harnas gestorven: hij wilde hoe dan ook zijn 15e deelname aan De 80 van de Langstraat voltooien.'' 

Voorzitter Niels van der Pluijm reageerde zondag al op het nieuws van de hartaanval: ,,Wij leven mee met de familie. Ook andere deelnemers en omstanders die ooggetuige waren van het incident zullen erg geschrokken zijn."