Volledig scherm
© Daphne van Breemen

Deuren open bij nieuwbouw hoofdkantoor Rabobank Waalwijk

WAALWIJK - In het kader van de Dag van de Bouw was het toekomstige nieuwe hoofdkantoor van de Rabobank zaterdag open voor klanten en nieuwsgierig publiek. Voor een keer waren de hekken geopend en was de bouw niet alleen voor bouwvakkers toegankelijk.

Het gebouw dat nog in de stijgers staat, ligt naast het gemeentehuis aan de Taxandriaweg. 3500 vierkante meter groot wordt het nieuwe hoofdgebouw dat de kantoren in Kaatsheuvel, Sprang-Capelle en Loon op Zand moet vervangen. Bezoekers krijgen een rondleiding van uitvoerder Bouwbedrijf Kleijngeld en kinderen kunnen zelf muurtjes metselen, timmerwerk verrichten of spijkers ik boomstammen slaan.

Eveline Overbeek, commercieel adviseur bij Rabobank De Langstraat: "We hebben minder ruimte nodig. Steeds meer zaken worden digitaal afgehandeld en mensen komen dus minder naar onze kantoren, vandaar dat we nu van 8000 vierkante meter naar 3500 vierkante meter gaan." Of veel mensen met dit weer belangstelling hadden voor het nieuwe Rabobankgebouw? "Rond 14.00 uur waren er zo'n tweehonderd mensen geweest."

Waalwijk, Heusden e.o.