Volledig scherm
De Glazen Huis-kat © Dennis Jansen

Dierenasiel Waalwijk: Poes in het Glazen Huis is niet van ons

WAALWIJK - Eén van hun poezen in het Glazen Huis van Serious Request? ,,Wij weten van niks", zegt Angela Frijters van het Dierenasiel in Waalwijk. ,,En ik weet ook niet of wij daar wel aan meegewerkt zouden hebben."

Op diverse sites was dinsdagmiddag te lezen dat dj's Domien Verschuuren en Frank van der Lende als huisgenoot de 4-jarige poes Tosti hadden uitgekozen. Aanvankelijk meldde Serious Request op de eigen site dat de poes uit het dierenasiel in Waalwijk kwam. Later werd het een 'dierenasiel uit de omgeving van Breda'.

De dj's beloven goed voor het dier te zorgen. Ze krijgt te eten en te drinken wanneer ze wil. En na het openen van het Glazen Huis zal er een baasje voor worden gezocht.

Stress en angst
Toch zijn er dierenliefhebbers die het er niet mee eens zijn dat een kat een week lang wordt opgesloten. 'Hoewel ik het zeer sympathiek vind dat jullie aandacht vragen voor asieldieren en proberen een nieuw baasje voor de poes te vinden, vraag ik jullie toch om vooral niet een poes mee te nemen het Glazen Huis in. Dit geeft veel stress en angst; een kat een week lang opsluiten in deze herrie kan echt niet', is een van de reacties op de site van Serious Request.

Waalwijk, Heusden e.o.