Volledig scherm
Dilek Odabasi-Seker,. GroenLinksaf Waalwijk © GroenLinksaf Waalwijk

Dilek Odabasi lijsttrekker GroenLinksaf Waalwijk, Frank den Braven wethouderskandidaat

WAALWIJK - Dilek Odabasi-Seker wordt lijsttrekker van GroenLinksaf in Waalwijk. Dat heeft de algemene ledenvergadering van de partij maandagavond bepaald.

Frank den Braven, lijsttrekker in de vorige periode, wordt lijstduwer. ,,Wij hebben als partij het principe ervaring af te wisselen met jong bloed. Frank heeft de afgelopen 12 jaar ontzettend goed werk voor ons geleverd, het is nu tijd voor nieuwe dingen", geeft bestuurslid Mark van 't Hoff aan.

Quote

Frank heeft de afgelopen 12 jaar ontzettend goed werk voor ons geleverd, het is nu tijd voor nieuwe dingen

Mark van 't Hoff, bestuurslid GroenLinksaf

,,Toen ik in de raad begon, gold de afspraak maximaal zes tot acht jaar, dus eigenlijk ben ik al vier jaar over mijn houdbaarheidsdatum heen", geeft Den Braven aan. Hij vindt het wel prima zo. En wellicht blijft hij politiek actief. ,,Ik ben gepolst of ik eventueel beschikbaar ben als wethouder als we in de coalitie komen en daar heb ik ja op gezegd."

Den Braven en Odabasi voeren momenteel een gedeeld fractievoorzitterschap van de driekoppige fractie, die verder bestaat uit Sjors Slaats. Hij schuift een plekje op naar plaats 2, voor Sandra van den Udenhout. Van 't Hoff: ,,Met Björn Bögemann, Annelies Pouw en Erwin Bell hebben we nieuw talent op de plaatsen 4, 5 en 6.

Volledig scherm
Frank den Braven, GroenLinksaf Waalwijk © GroenLinksaf
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement