Volledig scherm
Het pand van de V&D in Oss. © Thomas Segers

Docdata geeft leveranciers V&D voorraad terug

WAALWIJK - Docdata in Waalwijk bestrijdt dat het de complete voorraad vasthoudt die het bedrijf nog in het magazijn heeft liggen van de failliete winkelketen V&D. Leveranciers die hun producten tot voor kort via de webshop van V&D verkochten, kunnen hun goederen gewoon ophalen in het distributiecentrum in Waalwijk, zegt algemeen directeur Jack Heijkans van Docdata. "We rekenen alleen een vergoeding voor het werk dat we er aan hebben."

Het deel van de voorraad dat van V&D zelf is, houdt het Waalwijkse bedrijf voorlopig wel vast. Docdata heeft nog zo’n 1,5 miljoen euro tegoed van de failliete winkelketen en beroept zich op het retentierecht. Dat wil zeggen: een schuldeiser heeft het recht de levering van producten op te schorten totdat zijn rekening is voldaan. "We zijn daarover in gesprek met de curatoren."

De curatoren willen de goederen echter zo snel mogelijk hebben om te verkopen in de winkels van V&D die nog open zijn. Zij willen het failliete concern zo veel mogelijk intact houden om zo de doorstartmogelijkheden te vergroten.

V&D was jarenlang klant bij Docdata, dat de complete afhandeling deed van via de webshop bestelde goederen. Op de valreep ging het mis. V&D zou als klant per 1 februari vertrekken. Topman Michiel Alting von Geusau van Docdata zei vorig week al in Brabants Dagblad dat hij vreest dat hij het grootste deel van het bedrag niet terug zal zien.

Lees meer over het faillissement V&D op onze dossierpagina.