Volledig scherm
De brandweer was tot woensdagochtend aan het nablussen bij Huiskes Metaal in Waalwijk. © FPMB / Erik Haverhals

Docdata Waalwijk 3 keer ontruimd door brand bij buurman

WAALWIJK - De brand bij Huiskes Metaal in Waalwijk had dinsdagavond ook grote gevolgen voor buurman Docdata. Door de zware rookontwikkeling die door de brand ontstond, moest het bedrijf drie keer worden ontruimd.

"In eerste instantie viel het mee. Maar de wind draaide en toen stond ons pand recht in de rookpluim”, zegt facilitair manager Caroline van der Plas. Na overleg met de brandweer besloot Docdata het pand te ontruimen. Drie kwartier lang stonden honderden personeelsleden buiten. "Daarna draaide de wind en konden we weer aan de slag.”

Dat proces herhaalde zich 2 keer tot een deel van het pand van Huiskes instortte. "De rookontwikkeling nam enorm toe en wij zaten er middenin. We besloten toen alles af te blazen en de mensen naar huis te laten gaan.”

Docdata, dat voor bedrijven als Bol.com, de complete afhandeling verzorgt van goederen die via internet worden besteld, informeerde zijn klanten. Hoeveel pakketten vertraging hebben opgelopen door de brand, weet Van der Plas niet. "Daar heb ik geen zicht op. Maar dit is overmacht. Vandaag hebben we extra mensen ingezet om de achterstand weg te werken.”

Volledig scherm
Bluswater op de vloer van de hal. © Huiskes Metaal
Volledig scherm
Verwrongen metaal door de brand. © Huiskes Metaal
Volledig scherm
De buitenkant van de getroffen hal. © Huiskes Metaal

Waalwijk, Heusden e.o.