Volledig scherm
PREMIUM
Johan de Jong is dagelijks bezig met het sproeien van de velden van VV Baardwijk. © Beeld Werkt

Droogte: voetbalvelden ruilen groen in voor geel en stoffig

WAALWIJK/VLIJMEN - Verschillende voetbalvelden van VV Baardwijk lijden veel door het droge weer. Het is nog ongewis of er in september op een egaal groene mat kan worden gespeeld.

De handen van Johan de Jong moeten in een beregeningsput door het water om het zand rondom de hydrant, het aftappunt, weg te scheppen. Het is de enige natte omgeving, de rest van het gras op het hoofdveld van voetbalvereniging Baardwijk snakt naar elke druppel: grote delen, die vlakbij de kantine liggen, zijn helemaal geelbruin uitgeslagen.

  1. Gerechtshof spreekt zich nog niet uit over doorsteek centrum Waalwijk

    Gerechts­hof spreekt zich nog niet uit over doorsteek centrum Waalwijk

    WAALWIJK - Nog altijd is er geen uitsluitsel over de doorsteek tussen de Grotestraat en de Taxandriaweg in Waalwijk. Het gerechtshof in Den Bosch heeft de uitspraak in de slepende zaak tussen de familie Sebregts en de gemeente Waalwijk voor zich uitgeschoven. Waarom maakt het gerechtshof niet bekend. Ook de gemeente Waalwijk zegt geen idee te hebben. ,,Volgens onze advocaat is de uitspraak zonder opgaaf van reden uitgesteld.” De uitspraak staat nu gepland op 8 januari.
  2. Vechtersbaas (38) doet aangifte tegen Efteling-medewerker na ruzie over parkeerkaart: 'Hij begon met schoppen’

    Vechters­baas (38) doet aangifte tegen Efteling-medewerker na ruzie over parkeer­kaart: 'Hij begon met schoppen’

    KAATSHEUVEL/TILBURG - De 38-jarige man uit Tilburg die dinsdag werd aangehouden na een vechtpartij bij de Efteling, gaat aangifte doen tegen een medewerker van het pretpark. Dat laat zijn advocaat Geoffrey Woodrow weten aan het Brabants Dagblad. Volgens zijn cliënt is niet hij, maar de medewerker met het geweld begonnen. De Efteling en de politie willen zolang het onderzoek loopt niet reageren.