Volledig scherm
Foto ter illustratie © Wavebreakmedia Ltd

Echtscheiding dreigt te escaleren: vrouw uit Sprang-Capelle bedreigd via WhatsApp

SPRANG-CAPELLE – Een vrouw uit Sprang-Capelle is maandagavond met een onveilig gevoel naar het politiebureau gestapt. De vrouw ligt in een echtscheiding en wordt sinds enige tijd ernstig bedreigd via WhatsApp door haar toekomstige ex-man. De politie neemt de zaak hoog op.

De vrouw kwam rond tien uur het politiebureau binnengelopen en vertelde haar verhaal over de echtscheiding, die allerminst soepel verloopt. Er werd direct een aangifte opgenomen van de vrouw.

Nadat de aangifte was ondertekend werd contact gezocht met de officier van justitie, die de opdracht gaf de man direct aan te laten houden. De man is in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden en zal in de loop van de dag door de recherche worden verhoord.

Serieus

Politie en justitie nemen bedreigingen tussen (ex)-partners zeer serieus en er wordt bijna in alle gevallen direct doorgepakt, beweert een woordvoerder van de politie. ,,Deze soort bedreigingen vallen onder de categorie huiselijk geweld en hebben een hoge prioriteit.”

  1. De held van Waspik: 'Hij heeft geleden voor anderen die lijden'

    De held van Waspik: 'Hij heeft geleden voor anderen die lijden'

    Maarten van der Weijden is dinsdagmiddag nog maar net gearriveerd, of er stopt een auto bij zijn woning. Er staat een taart op de stoel naast de bestuurster. “Die ga ik Maarten overhandigen”, klinkt het vastberaden uit de mond van Johanny van der Westen. Ze is van de gelijknamige bakker in het naburige Raamsdonk. “We zijn vandaag gesloten, maar de prestatie van Maarten vonden we zo geweldig dat we een taart voor hem hebben gemaakt.” Speciaal voor deze topper staat erop.

Waalwijk, Heusden e.o.