Volledig scherm
Waalwijk De nieuwe ingang van De Els © Beeld werkt

Een nieuwe draaideur, maar wel met een sterretje

WAALWIJK - Geen gewone klapdeuren meer, maar een heuse draaideur. Het lijkt een kleine verandering, maar winkeliers in winkelcentrum De Els in Waalwijk vieren het als nieuwe, belangrijke mijlpaal in de renovatie. Vrijdag opende wethouder Hans Brekelmans de deze ingang aan de zuidzijde bij de parkeerplaats. 

In september zijn de werkzaamheden in De Els begonnen, de officiële opening is 20 mei. Onder meer het dak en de gevels zijn onder handen genomen waardoor het winkelcentrum een compleet nieuwe uitstraling krijgt. De werkzaamheden zijn nagenoeg afgerond.

Zowel de winkeliers en winkelend publiek hebben overlast gehad, weet Herman Bleekendaal, voorzitter van de Vereniging Onderhoud De Els. ,,Met deze mijlpaal van de nieuwe deur willen we een leuk moment vieren.” Wethouder Brekelmans deed er nog een schepje bovenop: bij de opening is het de hele dag gratis parkeren, zo maakte hij bekend. 

Dat niet iedereen de nieuwe ingang ziet, valt al snel op. In het glas is al een grote ster te ontdekken. Hoe dat komt? Iemand in een scootmobiel reed er met flinke vaart tegenaan. Bleekendaal: ,,Tja, sommige mensen moeten er blijkbaar toch even aan wennen."

Waalwijk, Heusden e.o.