Volledig scherm
Het pand van Wärtsilä. © Jeroen de Jong/Beeld Werkt

Een ‘Polenhotel’ met fitnessruimte langs de A59

WAALWIJK - Het Waalwijkse uitzendbureau T&S Group gaat voor het onderdak zorgen van de 252 arbeidsmigranten die in het voormalig kantoorpand van Wärtsilä langs de A59 gehuisvest worden. Ze verwachten niet dezelfde protesten als drie jaar geleden toen ze de plannen hadden voor 36 woningen voor arbeidsmigranten in Landgoed Driessen.

De verbouwing gaat naar alle waarschijnlijkheid dit jaar nog beginnen. In april kunnen de eerste tweehonderd personen erin, later wordt het aantal verblijfsplaatsen uitgebreid naar 252.

Voor de arbeidsmigranten die in Wärtsilä komen te wonen, zal het uitzendbureau vrijwel alles regelen. Elke studio is voor vier mensen en heeft twee slaapkamers. Ook komt er een ontspanningsruimte met een biljarttafel of een tafelvoetbalspel en een fitnessruimte, net zoals in Ter Aar. In het huisreglement dat wordt opgesteld, staan regels voor drugs- en alcoholgebruik, parkeren van voertuigen, het produceren van geluid en afval. Het reglement moet handvatten bieden om overlast te voorkomen.

Voor T&S Group, een uitzendbureau voor arbeidsmigranten dat in Waalwijk is gevestigd, is het een groot project. Via het bureau werken nu 1.200 arbeidsmigranten in Nederland, vaak tijdelijk. Voor vierhonderd van hen regelt T&S behalve het werk, ook het onderdak.

Waalwijk, Heusden e.o.