Volledig scherm
Ina van Cromvoirt en Sjaak Koolen in het Kersthuis. © Johan van Grinsven/BD

Eerste giften voor Kersthuis Waalwijk komen binnen

WAALWIJK - De eerste giften voor het Kersthuis in Waalwijk komen binnen. Zo ontvingen initiatiefnemers Sjaak Koolen en Ina van Cromvoirt al 2.017 euro van de Plus supermarkt in Waalwijk. En het Mollercollege haalde 1.400 euro op. Uit een collecte van ambtenaren van de gemeente Waalwijk kwam 500 euro.

Oud-journalist Koolen en horeca-onderneemster Van Cromvoirt werden donderdag in het huis op het Raadhuisplein opgesloten door burgemeester Nol Kleijngeld. Zondag komen ze er weer uit. In de tussentijd hopen ze dat zo veel mogelijk mensen geld doneren voor de twee goede doelen: Inloophuis Toon en hospice Francinus de Wind.

Het is de tweede editie van het Kersthuis. In 2012 werd ruim 120.000 euro opgehaald voor dezelfde twee goede doelen. Of hetzelfde bedrag word geëvenaard is onzeker. ,,Maar het gaat lekker", laat Koolen weten.

Het Brabants Dagblad volgt het Kersthuis dit weekend op de voet. De krant doet verslag op de site en maandag in de papieren editie.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. De held van Waspik: 'Hij heeft geleden voor anderen die lijden'

    De held van Waspik: 'Hij heeft geleden voor anderen die lijden'

    Maarten van der Weijden is dinsdagmiddag nog maar net gearriveerd, of er stopt een auto bij zijn woning. Er staat een taart op de stoel naast de bestuurster. “Die ga ik Maarten overhandigen”, klinkt het vastberaden uit de mond van Johanny van der Westen. Ze is van de gelijknamige bakker in het naburige Raamsdonk. “We zijn vandaag gesloten, maar de prestatie van Maarten vonden we zo geweldig dat we een taart voor hem hebben gemaakt.” Speciaal voor deze topper staat erop.

Waalwijk, Heusden e.o.