Volledig scherm
© RGBStock

Eikendonk wil nog voor de zomer gaan bouwen in Waalwijk

WAALWIJK - Nog voor de zomer wil zorginstelling Schakelring beginnen met de bouw van een nieuw complex van drie bouwlagen aan de Eikendonklaan in Waalwijk. Het gebouw moet plaats bieden aan 32 mensen die revalideren of een chronische lichamelijke beperking hebben. De bouw gaat naar schatting een jaar duren.

Het is onderdeel van masterplan dat de Schakelring enkele jaren geleden heeft gemaakt om de locatie Eikendonk gereed te maken voor de toekomst. In 2009 is al een nieuw gedeelte geopend voor dementerende bewoners en momenteel bouwt Casade 44 appartementen voor senioren op het terrein. Zij kunnen daar alleen of samen hun partner een appartement huren en indien nodig gebruik maken van de thuiszorg en de faciliteiten van Eikendonk. In november moet de bouw zijn afgerond.

Eigen sanitair
Volgens bestuurder John Moolenschot is de nieuwbouw geen overbodige luxe. „De wensen van de bewoners zijn veranderd in de loop der jaren. Zo hebben kamers op sommige afdelingen geen eigen sanitair. Dat is niet meer van deze tijd.”
Het nieuwe gebouw waar voor de zomer aan wordt begonnen, komt in de plaats van twee paviljoens, die veertig jaar oud zijn. Eén van de paviljoens blijft voorlopig staan. De ander wordt gesloopt, daar komt groen voor in de plaats.

Waalwijk, Heusden e.o.