Volledig scherm
De Liberty Run in Waalwijk. © Kees Klijn

Einde in zicht voor Liberty Run in Waalwijk

WAALWIJK - Het wordt steeds moeilijker om de Liberty Run in Waalwijk te organiseren. De redenen zijn divers: van strengere eisen van de gemeente tot een teruglopend aantal sponsors. Na de editie in 2017 stopt de organisatie er daarom mee.

De afgelopen negen jaar was het centrum van Waalwijk op 5 mei ’s avonds het domein van de hardlopers. In het kader van Bevrijdingsdag deden ze mee aan de Liberty Run. Al die jaren was er ook een goed doel aan gekoppeld: Inloophuis TOON. In 2017 vindt het tweede lustrum plaats. Maar daar blijft het ook bij: Stichting Liberty Run stopt.

Er spelen verschillen factoren mee om het evenement te schrappen, zegt voorzitter Hank Weerts. „In mei zit de kalender mudvol, want er zijn weer een paar wedstrijdlopen bijgekomen. Een aantal dagen later staat er een in Oosterhout gepland, in die periode komt Tilburg met een marathon.” Ook de kosten van de beveiliging van het evenement spelen een rol.

Tranen zullen er niet worden gelaten. Integendeel, zegt Weerts. „Tien jaar, het is toch een mijlpaal. We hebben veel kunnen betekenen. Voor de hardlopers, voor het goede doel. Daar zijn we trots op. Dus maken we er een feestje van door alle oud-winnaars uit te nodigen. We koppelen er ook een feestavond aan vast, bij Jays.”

Waalwijk, Heusden e.o.