Volledig scherm
Evy en Indy van Laarhoven. © peter van trijen/pix4profs

Evy en Indy uit Waalwijk jagen Olympische droom na met opbrengst statiegeld

WAALWIJK/KAATSHEUVEL - De tweeling Evy en Indy van Laarhoven (13) uit Waalwijk heeft één grote droom: samen schitteren op de Olympische Spelen. Om dat waar te maken is geld nodig voor trainingskampen, veel geld  Bezoekers van de Albert Heijn in Kaatsheuvel kunnen hun statiegeld aan de zwemtweeling doneren.

Moeder Simone is hartstikke blij met de geste. Zij had haar dochters aangemeld. ,,Een commissie bij Albert Heijn kiest vervolgens de goede doelen uit. De actie voor Evy en Indy loopt zes weken en de opbrengst wordt door de supermarkt verdubbeld."

Kostenpost

De zwemaspiraties van Evy en Indy zijn een behoorlijke kostenpost voor de familie van Laarhoven. ,,Per jaar zijn we ruim 10.000 euro kwijt aan het zwemmen en dan tel ik de benzine nog niet mee. Dan gaat het onder meer over badhuur, badpakken van zo'n vierhonderd euro, wedstrijden en trainingsmateriaal", rekent Simone voor. 

De supermarktactie is opgezet om geld op te halen voor speciale talententrainingskampen, ondersteund door de KNZB. Daar moet je limieten voor zwemmen. Simone: ,,Daar zijn er vier van per jaar, waarbij ze meerdere dagen zwemtraining krijgen. Die trainingskampen kosten 600 euro per kind per keer." Dat komt neer op nog eens bijna 5.000 euro per jaar. 

Quote

Per jaar zijn we ruim 10.000 euro kwijt aan het zwemmen en dan tel ik de benzine nog niet mee

Moeder Simone van Laarhoven

Het is niet de eerste keer dat op deze manier actie wordt gevoerd voor de ambities van Evy en Indy. Zo konden bezoekers van De Emté in Sprang-Capelle eind vorig jaar al vier weken doneren. De tweeling kreeg ook nog eens 42 bemoedigende kaartjes van bezoekers die ze steunden. Simone: ,,Nu komt de actie in mei nog een keer terug." 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement