Volledig scherm
Schietpartij bij het TweeSteden ziekenhuis in Waalwijk. © FPMB Erik Haverhals

'Ex bekent moord op Linda van der Giesen'

WAALWIJK - De ex van van Linda van der Giesen heeft bekend de 27-jarige verpleegkundige doodgeschoten te hebben op de parkeerplaats van het TweeSteden ziekenhuis in Waalwijk. Dit melden Omroep Brabant en BN DeStem op basis van uitspraken van de advocaat van de verdachte ex.

Zijn plan was om zichzelf voor de ogen van de 27-jarige verpleegkundige van het leven te beroven, maar door een psychose handelde hij anders, aldus de advocaat volgens de Brabantse media.

Experts van een medisch team zijn een onafhankelijk onderzoek begonnen om vast te stellen of de verdachte inderdaad een psychose had toen hij Van der Giesen met een vuurwapen neerschoot. ,,Mijn cliënt verleent in het onderzoek volledige medewerking. Hij heeft geen idee hoe dit heeft kunnen gebeuren en wil zelf ook graag duidelijkheid”, licht de raadsman toe.

Schietpartij
Linda van der Giesen werd maandagavond 10 augustus op 28-jarige leeftijd doodgeschoten op de parkeerplaats van het TweeSteden ziekenhuis in Waalwijk, nadat zij al meerdere malen vergeefs aangifte had gedaan tegen de 37-jarige verdachte die zich later aangaf bij de politie.

De vrouw uit Zevenbergen werkte als verpleegkundige op de afdeling plastische chirurgie. Ze werkte daar sinds 2010. Van der Giesen was de maandag na haar zomervakantie weer begonnen en had haar dienst er net op zitten. Ze was op weg naar huis toen ze op de parkeerplaats werd neergeschoten. Twee ruiten van de auto werden door een of meerdere kogels geraakt. Hulpverleners hebben haar nog uit de auto gehaald om te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten.

Volledig scherm
© Linda van der Giesen

Waalwijk, Heusden e.o.