Volledig scherm
© Erik Hazeleger

Failliet Dolfino in ieder geval tijdelijk dicht

WAALWIJK - Speelparadijs Dolfino in Waalwijk dat vorige week failliet werd verklaard, is dicht. Tijdens de Pinksterdagen mocht het speelparadijs van de curator nog open blijven, maar nu er mooier weer wordt verwacht, is besloten het speelparadijs in ieder geval tijdelijk te sluiten.

De curator houdt de mogelijkheid van een doorstart van het bedrijf open. "We inventariseren welke partijen daarin geïnteresseerd zijn.” De curator verwacht over een week of twee meer duidelijkheid te hebben over de toekomst van Dolfino. Het zit het Waalwijkse speelparadijs niet mee. Dolfino opende in 2013, maar ging anderhalf jaar later al failliet. Destijds namen ondernemers Erik Hazeleger en Dennis Terlouw het speelparadijs over. Maar nu blijkt dat ook zij het niet redden.

Tegenvallers
Volgens Hazeleger zijn de problemen ontstaan door tegenvallers vlak na de overname. De nieuwe eigenaren kregen te maken met onverwachte hoge kosten aan het pand. Zo zou de brandmeldinstallatie zijn afgekeurd. Hazeleger zegt ondanks alles vertrouwen te hebben in een goede afloop. "We hadden te weinig buffer om financiële tegenvallers aan het begin op te kunnen vangen. Maar het laatste jaar ging het juist heel goed. We hadden veel bezoekers en draaiden genoeg omzet.”

Waalwijk, Heusden e.o.