Volledig scherm
© Erik Hazeleger

Failliet speelparadijs Dolfino gaat verder als Mini-Atlantis

WAALWIJK - Speelparadijs Dolfino in Waalwijk gaat vrijdag weer open. De binnenspeeltuin aan de Prof. van het Hoffweg in Waalwijk maakt een doorstart onder de naam Mini-Atlantis.

De speeltuin die in mei voor de tweede keer in korte tijd failliet ging, is overgenomen door Huib Houben uit Breda. „We wilden al langere tijd een binnenspeeltuin beginnen en zagen toen dit voorbij komen.” Houben heeft van Dolfino het grote speeltoestel, de bowlingbaan en de keuken overgenomen. „De basis is dus hetzelfde gebleven. Wel hebben we het wat kindvriendelijker gemaakt, met andere kleuren en schilderijen aan de muur.”

Het indoor speelpark in Waalwijk heeft het vanaf het begin moeilijk gehad. In 2013 opende Dolfino voor het eerst de deuren, anderhalf jaar later ging het al ten onder. Ondernemers Erik Hazeleger en Dennis Terlouw namen Dolfino destijds over, maar ook zij kwamen in de problemen, waardoor het park in mei opnieuw failliet werd verklaard. Toch gaat Houben zijn Atlantis-avontuur vol vertrouwen tegemoet, zegt hij. „Er is veel behoefte aan plekken waar kinderen zich kunnen ontladen. En de basis van Dolfino was goed. Wij hebben het naar eigen inzicht veranderd en gaan nu onze schouders eronder zetten. We zijn ervan overtuigd dat er voldoende animo is.”

Waalwijk, Heusden e.o.