Volledig scherm
Roel Aarts (29) van modezaak Rules zette samen met collega Dennis Stuij van Vinotheek zijn schouders onder een meer flitsend evenement. © Hetty Dekkers

Fashion City in Waalwijk vervangt Modestad

WAALWIJK - De formule van Waalwijk Modestad was na dertig jaar een beetje uitgewerkt, vonden met name de jongere ondernemers in het centrum. Roel Aarts (29) van modezaak Rules zette daarom samen met collega Dennis Stuij van Vinotheek zijn schouders onder een meer flitsend evenement.

Fashion City heet het vroegere Modestad nu. Het wordt gehouden op 5 en 6 september in het centrum van Waalwijk. Zaterdagavond is er een dancefeest op de Markt en het Raadhuisplein, met dj’s en modeshows. Zondag zijn er weer modeshows, maar nu met muziek van een jazz-coverband.

“Zondag wordt een familiedag, net als voorheen”, zegt Aarts. “Met de dance-avond hopen we zo’n 3000 jongeren te trekken. Iedereen die gaat stappen, wil er goed uitzien, dus muziek en fashion horen bij elkaar.”

Bijzonder aan Fashion City is het enorme podium: ruim twintig meter breed. Het professionele First Impression uit Tilburg zorgt voor de geluids- en lichttechniek, danseressen showen de mode. Al met al wordt het veel meer sprankelend dan voorheen, belooft Aarts.

Waalwijk, Heusden e.o.