Volledig scherm
© Wegener/Ab Hakeboom

Geen ijsbaan in Waalwijk door gebrek aan tijd

WAALWIJK - Het plan om deze winter een ijsbaan aan te leggen op het Raadhuisplein in Waalwijk gaat niet door. Schaatsliefhebbers zullen dus voorlopig hun heil ergens anders moeten zoeken.

Vorige maand gooide wethouder Hans Brekelmans een zak geld op tafel. Omdat een ander evenement in Waalwijk dit jaar was afgelast, had de gemeente 25.000 euro over. Om de donkere maanden wat aangenamer te maken daagde hij ondernemers uit. Wie een mooi plan had én bereid was zelf ook 25.000 euro bij te leggen, mocht zich melden. Een ijsbaan, bijvoorbeeld, zou een optie kunnen zijn.

Volgens wethouder Brekelmans zijn er twee belangstellenden geweest. „Het is duidelijk dat een ijsbaan breed leeft”, stelt hij. „Mensen vinden het leuk als zoiets wordt georganiseerd. Er is goed naar gekeken, maar er was niet genoeg tijd om het te organiseren.” Omdat verder ook geen andere ideeën zijn binnengekomen, heeft de gemeente nu besloten het geld over te hevelen naar het evenementenpotje van volgend jaar. Als de belangstellenden voor de aanleg van een ijsbaan enthousiast blijven, wil de wethouder graag met ze om tafel.

Waalwijk, Heusden e.o.