Volledig scherm
Prins Arjan van CCV Schoenenlapperslaand. © CCV Schoenenlapperslaand

Geen prinses meer, maar wel een prins in Schoenlapperslaand

WAALWIJK - De karakters botsten te veel met elkaar bij de vrouwen. Daarom heeft Schoenlapperslaand komend jaar weer een prins. Arjan Brok uit Waalwijk gaat de komende carnaval in Schoenlapperslaand de rol van prins vervullen. Zijn adjudant is Aad Campfens. 

Afgelopen zaterdag werden de twee Waalwijkers, die overigens in de Randstad zijn opgegroeid, geïnstalleerd in 't Bourgondisch Hof. Opmerkelijk, want vorig jaar zwaaide prinses Beppie nog de scepter; zij had een vrouwelijke adjudant en een Vrouwenraad van Elf. 

Beppie de Man had er destijds zin in, vond het mooi dat de emancipatie ook was doorgedrongen tot Schoenlapperslaand. Onlangs besteedde een landelijk dagblad daar nog aandacht aan, met een foto van haar erbij. Maar De Man is van het toneel verdwenen, dat geldt ook voor haar adjudant. ,,Voor mij gold dat de karakters bij de vrouwen onderling te veel verschilden. Dat ging botsen. Het was jammer, mijn insteek was om een paar jaar prinses te zijn. Maar als het niet werkt, moet je keuzes maken. Dus heb ik mijn functie neergelegd. Bovendien woon ik nu deels in België."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Elfstedentocht Van der Weijden eindigt in ziekenhuis
  Live video huldiging

  Elfsteden­tocht Van der Weijden eindigt in ziekenhuis

  Maarten van der Weijden heeft zijn elfstedenzwemtocht noodgedwongen moeten beëindigen. De Olympisch zwemmer werd vanmorgen even voor het middaguur ziek en moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Vlak voor Dokkum, na tweeënhalve dag zwemmen, moest hij zijn tocht langs de elf Friese steden staken. Desondanks ontvangt hij niets dan lof voor zijn ‘heroïsche’ prestatie. ‘Een ongelooflijke kanjer en groot sportman’, meent ook premier Rutte.
 2. 'Alles gaat in overleg met Maarten zelf'

  'Alles gaat in overleg met Maarten zelf'

  WASPIK - De Waspikse zwemmer Maarten van der Weijden staakte maandag, op advies van zijn dokter, na 164 kilometer zijn Elfstedenzwemtocht. Hij ondernam dit weekend deze haast extreme onderneming om aandacht te krijgen voor het KWF Kankerfonds. Of hij in thuisstad Waspik gehuldigd wordt na zijn uitzonderlijke prestatie is nog niet bekend. ,,Onze burgemeester Nol Kleijngeld gaat maandagavond naar de huldiging in Leeuwarden. Hij zal ter plekke met Maarten overleggen wat voor hem het prettigste aanvoelt, daar staan wij open in", geeft een gemeentewoordvoerster aan.

Waalwijk, Heusden e.o.