Volledig scherm
Prins Arjan van CCV Schoenenlapperslaand. © CCV Schoenenlapperslaand

Geen prinses meer, maar wel een prins in Schoenlapperslaand

WAALWIJK - De karakters botsten te veel met elkaar bij de vrouwen. Daarom heeft Schoenlapperslaand komend jaar weer een prins. Arjan Brok uit Waalwijk gaat de komende carnaval in Schoenlapperslaand de rol van prins vervullen. Zijn adjudant is Aad Campfens. 

Afgelopen zaterdag werden de twee Waalwijkers, die overigens in de Randstad zijn opgegroeid, geïnstalleerd in 't Bourgondisch Hof. Opmerkelijk, want vorig jaar zwaaide prinses Beppie nog de scepter; zij had een vrouwelijke adjudant en een Vrouwenraad van Elf. 

Beppie de Man had er destijds zin in, vond het mooi dat de emancipatie ook was doorgedrongen tot Schoenlapperslaand. Onlangs besteedde een landelijk dagblad daar nog aandacht aan, met een foto van haar erbij. Maar De Man is van het toneel verdwenen, dat geldt ook voor haar adjudant. ,,Voor mij gold dat de karakters bij de vrouwen onderling te veel verschilden. Dat ging botsen. Het was jammer, mijn insteek was om een paar jaar prinses te zijn. Maar als het niet werkt, moet je keuzes maken. Dus heb ik mijn functie neergelegd. Bovendien woon ik nu deels in België."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Gerechtshof spreekt zich nog niet uit over doorsteek centrum Waalwijk

    Gerechts­hof spreekt zich nog niet uit over doorsteek centrum Waalwijk

    WAALWIJK - Nog altijd is er geen uitsluitsel over de doorsteek tussen de Grotestraat en de Taxandriaweg in Waalwijk. Het gerechtshof in Den Bosch heeft de uitspraak in de slepende zaak tussen de familie Sebregts en de gemeente Waalwijk voor zich uitgeschoven. Waarom maakt het gerechtshof niet bekend. Ook de gemeente Waalwijk zegt geen idee te hebben. ,,Volgens onze advocaat is de uitspraak zonder opgaaf van reden uitgesteld.” De uitspraak staat nu gepland op 8 januari.