Volledig scherm
© Bureau Medicinale Cannabis

Geen proef met kweek medicinale cannabis in Waalwijk

WAALWIJK - Voorlopig komt er geen proef met het thuis kweken van medicinale cannabis in Waalwijk. Wel houdt de gemeente een dergelijke proef in Tilburg nauwlettend in de gaten. 

Sommige mensen gebruiken cannabis als medicijn en krijgen dit middel op doktersadvies voorgeschreven. De cannabis kan opgehaald worden bij de apotheek. de eigen bijdrage is echter vrij hoog. In Tilburg loopt nu een proef waarbij mensen zelf hun cannabis kunnen telen. 

Kwaliteit

In Waalwijk twijfelt men aan de kwaliteit van het thuis telen van cannabis. De medicinale  cannabis uit de apotheek is onder strikte omstandigheden gekweekt. Volgens de gemeente noodzakelijk voor het kunnen garanderen van de kwaliteit. 

Thuiskweek kan volgens Waalwijk leiden tot een steeds verschillende samenstelling en concentratie van verschillende stoffen in de cannabis. Daardoor dan de gebruiker er niet vanuit gaan dat de gebruikershoeveelheid of dosering steeds hetzelfde is. Ook hecht Waalwijk aan de contact tussen patiënt, arts en apotheek, zodat de patiënt begeleid kan worden en er zicht blijft op het ziektebeeld. 

Succes

Als de proef in Tilburg desondanks een succes blijkt, overweegt het Waalwijkse college de mogelijkheden opnieuw. Tot die tijd worden cannabis in huis, ook bij minder dan vijf planten, in beslag genomen. Bij een aantal van meer dan vijf planten wordt daarnaast strafrechtelijk en bestuursrechtelijk opgetreden. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement