Volledig scherm
Het Mandemakers Stadion van RKC Waalwijk. © anp

Geldschieters schelden schuld RKC kwijt bij verkoop stadion

WAALWIJK - Investeringsgroep 'De Bailleur' wil een schuld van 2,1 miljoen euro bij voetbalclub RKC Waalwijk kwijtschelden als de gemeenteraad akkoord gaat met de verkoop van het stadion. Dat schrijft de voetbalclub in een vertrouwelijke brief aan de gemeenteraad. In De Bailleur zitten bekende Waalwijkse ondernemers zoals Mandemakers en Berkhof, van de Van Mossel Groep.

Donderdag praat de politiek over de mogelijke verkoop van het stadion, dat nu nog in eigendom is van de gemeente. Projectontwikkelaar PPO heeft een bod gedaan van 3 miljoen euro op het stadion inclusief de lening van RKC bij de gemeente. Terwijl dat pakket bij de gemeente in de boeken staat voor 7 miljoen euro.

'Clubliefde'
'We kunnen met trots melden dat de voormalig investeerders, onder aanvoering van meneer Mandemakers en meneer Berkhof, hun clubliefde wederom hebben laten spreken. En dat ze de schuld van RKC Waalwijk (nog ongeveer 2,150.000 euro) laten vallen bij het slagen van de missie, en dus wanneer het bod wat nu voor ligt bij de gemeente Waalwijk inzake het stadion en de schuld wordt gehonoreerd', schrijft de club aan de raadsleden.

Supportersverenigingen hebben de supporters opgeroepen donderdag massaal naar de vergadering te komen voor 'misschien wel de belangrijkste wedstrijd in de historie van de club'. Voor RKC is het erop of eronder: als het stadion wordt verkocht, zullen de lasten volgens PPO omlaag gaan. Een essentiële stap voor de redding van de club. Anders dreigt een faillissement.

Waalwijk, Heusden e.o.