Volledig scherm
Grotestraat Waalwijk © Google Streetview

Gemeente start campagne over het Waalwijk van 2025

WAALWIJK - De gemeente Waalwijk gaat de komende maanden nadenken over hoe Waalwijk eruit moet komen te zien in 2025, maar wil daarbij ook hulp van inwoners krijgen. Daarom begint de gemeente een campagne op sociale media, waaronder Facebook. Inwoners kunnen hun wensen aangeven. Over een jaar moet de nieuwe visie zijn vormgegeven.

De oude visie uit 2010 gold voor een periode tot 2020, maar was aan een update toe. Daarin kwamen verschillende punten aan bod. Zo was het doel om van Waalwijk een goed bereikbaar knooppunt te maken en in te zetten op vrije tijdsbestedingen. "Nu is het tijd voor een nieuwe visie”, zegt burgemeester Nol Kleijngeld.

Gote Lijnen
De nieuwe visie gaat om de grote lijnen. Niet of straten opgeknapt hoeven te worden of niet, maar over hoe de gehele gemeente eruit moet komen te zien. "Het zijn wezenlijke keuzes die we moeten maken”, zegt Kleijngeld. "Willen we een stabiele gemeente zijn, of willen we groeien? En hoeveel hoogbouw sta je dan toe? En als we inzetten op logistiek, kan je van Waalwijk dé hotspot in Nederland maken. Dat klinkt mooi, maar wat als de markt voor de logistiek instort? Dan zit je met een flinke werkloosheid. Is het dan niet beter om in te zetten op een bredere economie?”

Wensen
Inwoners kunnen vragenlijsten gebruiken om hun wensen aan te geven. Dit najaar en komend voorjaar wil de gemeente praten met geïnteresseerde inwoners. Volgend jaar moet de nieuwe visie klaar zijn.

Bewoners kunnen zich via Facebook aanmelden.

Waalwijk, Heusden e.o.