Volledig scherm
© Thinkstock

Gemeente Waalwijk houdt dit jaar een hoop geld over

WAALWIJK - Waalwijk houdt dit jaar een hoop geld over. De boekhouders van de gemeente verwachten een plus van bijna 2,9 miljoen euro. Dat blijkt uit het najaarsbericht dat het college van burgemeester en wethouders naar de gemeenteraad heeft gestuurd.

Een positief saldo van bijna 2,9 miljoen euro dat Waalwijk over 2016 gaat boeken, betekent niet dat die gemeente nu een hoop geld over heeft voor nieuwe plannen. De meevaller is voor een deel te danken aan niet of niet helemaal bestede budgetten. Dat geld wordt overgeheveld naar volgend jaar.

Waalwijk heeft wel fors minder dan verwacht uitgegeven aan huishoudelijke hulp, zo’n 1 miljoen euro. En ook in de pot voor gehandicaptenzorg blijft een fiks bedrag over, vier ton.

Huishoudelijke hulp
Volgens wethouder Jan van Groos komen er minder aanvragen binnen voor huishoudelijke hulp. „Het lijkt erop dat mensen steeds vaker eerst gaan kijken naar wat ze zelf nog kunnen.” Dat is ook precies wat de overheid promoot.

Ook bij de gehandicaptenzorg komen minder verzoeken binnen. Van Groos beaamt dat er niet ineens minder gehandicapten zijn. Maar, zo legt hij uit: „Soms hadden mensen een scootmobiel aangevraagd waar ze vervolgens nauwelijks op reden. Als we aan het einde van het jaar de kilometerstand bekeken, dan was daar nauwelijks iets bijgekomen. Omdat we nu een eigen bijdrage vragen, bekijken mensen wellicht kritischer of ze echt een scootmobiel nodig hebben.”

Waalwijk, Heusden e.o.