Volledig scherm
Nieuwjaarswensen. Foto: Sander Lindenburg/Wegener

Gemeente Waalwijk reikt vrijwilligersprijzen uit

WAALWIJK - In het kader van Waalwijk Ontmoet zijn tijdens een groot feest in het Mandemaker Stadion zaterdagavond de prijzen uitgereikt aan de vrijwilligers, sporters en cultuurvertegenwoordigers die het afgelopen jaar bijzondere prestaties hebben laten zien.

Max van Mierlo werd vanwege al zijn inspanningen, die hij samen met de door hem opgerichte Stichting Vrienden van Sint Jan de Doper heeft gedaan om honderdduizenden euro’s binnen te halen zodat het sluiten van deze kerk in het centrum van Waalwijk kon worden voorkomen, geëerd met de vrijwilligersprijs in de categorie Individueel.

Teams
In de categorie Team ging de prijs naar de Buurtbus Waalwijk Oosterhout. Vanwege zijn toewijding en inzet ontving turner Madinah Tuharea de prijs voor de Beste Sportprestatie Individueel. Op teamniveau gunde de jury de hoogste eer aan voetbalvereniging Baardwijk, dat naar de tweede klasse promoveerde. De Beste Cultuurprestatie Individueel was voor Ineke van den Houdt-Swinkels, die onder meer veel vrijwilligerswerk verricht voor heemkundekring De Erstelinghe. Tot slot was de De Beste Cultuurprestatie Team voor de Dorpsboerderij Waspik.

In teamverband ontvingen de winnaars 350 euro; individueel 150 euro. Sinds 2011 reikt het gemeentebestuur de prijs uit.

Waalwijk, Heusden e.o.