Volledig scherm
PREMIUM
Door bedrijven als bol.com kampt Waalwijk met een tekort aan bedden voor arbeidsmigranten. © ANP

Gemeente Waalwijk zet ongebreidelde kamerbewoning van arbeidsmigranten op slot

WAALWIJK - Om te voorkomen dat er toch weer veel arbeidsmigranten in een woning worden geplaatst, komt de gemeente Waalwijk met een nieuw besluit waardoor alle plannen getoetst moeten worden aan de nieuwe, strengere beleidsregels. 

Het nieuwe beleid dat paal en perk stelt aan het aantal arbeidsmigranten in een woning, gaat volgens de gemeente Waalwijk niet altijd op. Er zijn bestemmingsplannen wonen, waarin de mogelijkheden voor kamerbewoning zo ruim zijn, dat er geen vergunning voor hoeft worden aangevraagd. Met als gevolg dat deze niet worden getoetst op het beleid van maximaal vijf arbeidsmigranten per woning. 

  1. De held van Waspik: 'Hij heeft geleden voor anderen die lijden'

    De held van Waspik: 'Hij heeft geleden voor anderen die lijden'

    Maarten van der Weijden is dinsdagmiddag nog maar net gearriveerd, of er stopt een auto bij zijn woning. Er staat een taart op de stoel naast de bestuurster. “Die ga ik Maarten overhandigen”, klinkt het vastberaden uit de mond van Johanny van der Westen. Ze is van de gelijknamige bakker in het naburige Raamsdonk. “We zijn vandaag gesloten, maar de prestatie van Maarten vonden we zo geweldig dat we een taart voor hem hebben gemaakt.” Speciaal voor deze topper staat erop.

Waalwijk, Heusden e.o.