Volledig scherm
Het afscheid van Hans Fassbender. © Jeanne Bosmans

Gemengde gevoelens bij afscheid Fassbender in Schijndel

SCHIJNDEL - Ja, hij heeft gemengde gevoelens bij deze receptie. Maar ondanks deze mix aan emoties is Hans Fassbender uit Schijndel blij met de afscheidsreceptie die hij vrijdag van het bestuur van het Spectrum kreeg aangeboden.

Een afscheid doordat er een verschil aan inzicht was tussen het bestuur en Fassbender (61). Het uitgangspunt voor Fassbender (manager bij het Spectrum) was dat het Spectrum meer het commerciële wilde exploiteren. ,,Ik heb meer het sociale in het vaandel staan", zo is Fassbender van mening. ,,En door dat standpunt is het gebotst, wat voor beleid wil je voeren." Het Spectrum en Fassbender zijn na goed overleg uit elkaar gegaan.

Verbouwing
Vanwege de aanstaande verbouwing van het Spectrum tot podium accomodatie is de huur voor de bridgeclubs S.B.C en Sans Souci en KBO centrum opgezegd. Fassbender: ,,Die zijn niet meer welkom en het doet me pijn dat het zo ver komt. Je moet verenigingen een plek geven in het centrum."

Volgens wethouder Menno Roozendaal was Fassbender voor heel veel mensen jaren lang een vertrouwd gezicht in het Spectrum. ,,Het zal wennen zijn om jou hier minder vaak tegen te komen." Naast de vele belangstellenden maakte ook oud-burgemeester Jetty Eugster van de gelegenheid gebruik om afscheid van Fassbender te nemen.

Volledig scherm
© Jeanne Bosmans

Waalwijk, Heusden e.o.