Volledig scherm
Veel belangstelling voor de sponsortocht van Team de Cloe op zaterdagmiddag. © Marcel Donks

Geslaagde sponsortocht voor Alpe d'HuZes in Waspik

WASPIK - De sponsor wandel- en hardlooptocht die Team de Cloe zaterdagmiddag ten bate van Alpe d'HuZes hield, trok 75 deelnemers. Dat was meer dan de organisatie had verwacht. Naast het inschrijfgeld gaven veel deelnemers extra geld voor de sponsoractie.

De ronde van 14 kilometer door het buitengebied van Waspik, 's Gravenmoer en Raamsdonk was duidelijk uitgezet met borden met daarop pijlen. ,,Het getal 14 loopt als een rode draad door onze activiteiten", vertelt Gerard de Cloe, een van de deelnemers van het Team. ,,De legendarische Hollandse berg in Frankrijk, de Alpe d'Huez, is namelijk vanaf de voet van de berg naar top 14 kilometer lang en telt 21 haarspeldbochten. Naast de sponsortocht van 14 kilometer hebben we op 14 april een sponsor fietstoertocht. Hier kan gekozen worden voor een racefietstoertocht van 8x14 km en een familietoertocht van 3x14 km."

De sponsortocht van zaterdag lijkt op voorhand een succes. Naast de financiële injectie in de pot van Team de Cloe, is er vooral veel steun voor het Waspikse team. ,,Dat doet ons goed. Uiteindelijk moeten we het straks in Frankrijk zelf doen, maar met de support uit ons dorp en omstreken is de weg daar naartoe hartverwarmend. Hopelijk slaat de fietstocht in april ook zo aan." 

Team de Cloe is tijdens carnaval in de garderobe van Den Bolder te vinden waar met de opbrengst van de jassen dichterbij het streefbedrag gekomen moet worden.

Volledig scherm
Veel belangstelling voor de sponsortocht van Team de Cloe op zaterdagmiddag. © Marcel Donks
Volledig scherm
Veel belangstelling voor de sponsortocht van Team de Cloe op zaterdagmiddag. © Marcel Donks
  1. Als buurvrouw zou ik ook wakker liggen van dat toekomstige Polenpand
    PREMIUM

    Als buurvrouw zou ik ook wakker liggen van dat toekomsti­ge Polenpand

    De burger mee laten doen. Waalwijk maakt daar werk van. Het klinkt als een folder maar het is echt zo. Waspikkers maken een klauterwoud met geld gewonnen met Het Beste Idee van Waalwijk. Bewoners van de Thorbeckelaan krijgen voor elkaar dat de gemeente hun platanen laat staan. Besoyenaren mogen kiezen welk van de twee plannen voor de gymzaal aan de Floris V-laan doorgaat. En krijgen daar zelfs meer tijd voor als ze daar om vragen. Mijn stadje kent al jaren een Inwonerspanel waar ik zelf ook regelmatig in mee mag denken, praten en invullen over van alles. Wordt lid! We zoeken nog meer meedenkers.

Waalwijk, Heusden e.o.