In maart werd de laatste hand gelegd aan de truckparking op het industrieterrein aan de noordkant van Waalwijk. Inmiddels is hij open, maar truckers hebben de weg naar de betaalde parkeerplaats nog niet weten te vinden.
Volledig scherm
In maart werd de laatste hand gelegd aan de truckparking op het industrieterrein aan de noordkant van Waalwijk. Inmiddels is hij open, maar truckers hebben de weg naar de betaalde parkeerplaats nog niet weten te vinden. © Beeld Werkt

Gloednieuwe truckparking blijft leeg: 'Internationale chauffeurs vinden het veel te duur'

WAALWIJK - 'Wij zijn niet tevreden over de gang van zaken!' Als de gemeente Waalwijk dát antwoordt op raadsvragen over de vrachtwagenparkeerplaats Trucksafe - met uitroepteken - dan wil dat zeggen dat ze daar balen als een stekker.

Het leek allemaal zo mooi, een veilige parkeerplaats voor vrachtwagens waar de truckers ook hun natje en hun droogje kunnen vinden. En dan zou meteen een einde komen aan het wild overnachten van chauffeurs. Inmiddels ligt-ie er, de Trucksafe, op bedrijventerrein Haven, maar hij is vooral angstaanjagend leeg. En er moet gehandhaafd gaan worden om de slapende truckers van de nachtelijke bedrijventerreinen te weren.

Ook de weg naar de opening was al een zware bevalling; de gemeente moest dreigen met de rechter om exploitant Trucksafe ertoe te bewegen de parking ook daadwerkelijk te realiseren.

Quote

Individue­le vrachtwa­gen­chauf­feurs vinden de parkeer­plaats te duur

Woordvoerder Trucksafe

SGP-raadslid Richard Tiemstra stelde daar er al eerder vragen over, en nu weer, vanwege de leegstand. De gemeente kan weinig anders dan zeggen dat de exploitatie in handen is van een private ondernemer.

Een woordvoerder van Trucksafe bevestigt dat de parking nog niet echt in trek is. ,,We moeten ons meer gaan richten op de grote internationale verladers", zegt hij. ,,Individuele vrachtwagenchauffeurs die komen niet, die moeten de parkeerplaats zelf betalen en dat vinden ze te duur. We moeten het hebben van grote internationale transportbedrijven die met kostbare lading rijden. Het is dan een verzekeringskwestie dat ze op bewaakte parkeerplaatsen moeten overnachten."

Wervingscampagne

Daarom is Trucksafe bezig met een actieve wervingscampagne om die grote transportjongens naar Waalwijk te krijgen. Een tweede vereiste voor een succesvolle vrachtwagenparkeerplaats is volgens de woordvoerder een goede horecavoorziening. ,,Daar zijn we mee bezig."

Dankzij een raadsbesluit van vorige week kan de gemeente nu wél optreden tegen 'foutslapende' truckers. Dat was ook een wens van Trucksafe.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement