Volledig scherm
Een impressie van het nieuwe distributiecentrum in Waalwijk. © Bol.com

Grootste distributiecentrum Bol.com officieel naar Waalwijk: 1000 nieuwe banen voor de regio

WAALWIJK - Online winkel Bol.com heeft de komst van een gigantisch distributiecentrum naar Waalwijk donderdag officieel bevestigd. In maart lieten bronnen aan het Brabants Dagblad weten dat de 'onderhandelingen' zo goed als zeker waren afgerond.

Bol.com start begin 2016 met de bouw van een eigen centrum in Waalwijk. Het nieuwe distributiepunt, dat in 2017 zijn deuren zal openen, creëert in de toekomst zo’n 1.000 banen voor Waalwijk en omgeving. Docdata, de huidige partner van Bol.com, zal op de nieuwe locatie eveneens zorg dragen voor het personeel en de dagelijkse leiding en Bol.com ondersteunen.

Extra arbeidsplaatsen
Het nieuwe distributiecentrum wordt gebouwd op het bedrijventerrein Haven Acht in Waalwijk. Bij de opening zal het circa 50.000 m2 grondoppervlakte hebben, wat te vergelijken is met zeven voetbalvelden. Het gebouw krijgt zeventien verdiepingen, wat neerkomt op een totale vloeroppervlakte van 130.000 m2.

Ronald Bakker, wethouder Sociale en Economische Zaken van Waalwijk: "We hebben het terrein Haven Acht ontwikkeld voor de huisvesting van bedrijven. Waalwijk, en met name dit terrein, zijn goed gepositioneerd voor zowel Nederland als België en zijn gunstig gelegen ten opzichte van de snelweg en de nog te realiseren containerterminal aan de Maas, een logistiek erg belangrijk project voor Waalwijk. Dit betekent voor de toekomst extra arbeidsplaatsen, via Docdata, voor inwoners van Waalwijk en omgeving."

Nieuwe hotspot
Volgens gedeputeerde Bert Pauli wordt de logistieke positie van Midden-Brabant versterkt met het nieuwe distributiepunt. "Brabant, en in dit geval Waalwijk, blijken hotspots te zijn voor snel groeiende ondernemingen op het gebied van internetverkopen en distributie." Werving van het personeel gebeurt in de loop van 2016. Vacatures zullen op de website van Docdata worden geplaatst.

Lees meer over de bouw van een nieuw distributiecentrum voor Bol.com in Waalwijk:
Nieuws: Bol.com bouwt een mega-opslag in Waalwijk (Blendle, 0,15 cent) Achtergrond: Bol.com groeit sterk onder vlag Ahold (Blendle, 0,15 cent)

Waalwijk, Heusden e.o.