Volledig scherm
© Bol.com

Grootste distributiecentrum van Nederland komt in Waalwijk, op termijn 2.000 tot 3.000 banen

WAALWIJK - Nederlands grootste internetwinkel Bol.com heeft vergaande plannen om een gigantisch nieuw logistiek centrum te bouwen in Waalwijk. Verschillende bronnen hebben tegenover het Brabants Dagblad bevestigd dat de onderhandelingen zo goed als zijn afgerond.

Officieel houden alle betrokkenen de lippen op elkaar.

De komst van Bol.com zou op termijn goed zijn voor 2000 tot 3000 banen. Het nieuwe logistieke centrum wordt gebouwd op bedrijventerrein Haven Acht in Waalwijk, dat momenteel aangelegd wordt. Het centrum krijgt een oppervlakte van ongeveer 20 hectare (circa 30 voetbalvelden). Het wordt de grootste grondverkoop in de historie van de gemeente Waalwijk.

Wethouder Ronald Bakker (economische zaken, VVD) wil op dit moment niet meer kwijt dan: "Dagelijks bespreken wij met bedrijven de mogelijkheden zich te vestigen in Waalwijk. Daar doen wij tussentijds geen mededelingen over." Ook de woordvoerder van Bol.com zegt niet veel te kunnen mededelen over de bouwplannen. "Er is niets concreet."

Lees meer over de bouw van een nieuw distributiecentrum voor Bol.com in Waalwijk:
Nieuws: Bol.com bouwt een mega-opslag in Waalwijk (Blendle, 0,10 cent) Achtergrond: Bol.com groeit sterk onder vlag Ahold (Blendle, 0,10 cent) of lees beide artikelen in het Brabants Dagblad van vrijdag 13 maart.