Volledig scherm
De grote stickers waarmee fietsers en bromfietsers worden gewezen op de boetes die ze kunnen krijgen. © Marie-Thérèse Kierkels/Beeld Werkt

Grote stickers in winkelcentrum Waalwijk zijn ‘lelijk en betuttelend’

WAALWIJK - Verschrikkelijk lelijk vindt de PvdA in Waalwijk de grote stickers op de weg bij de ingangen van de Stationsstraat. De PvdA-fractie snapt niet waarom de gemeente zulke lappen tekst op het wegdek heeft geplakt.

'Hier fietsen kan je een BOETE opleveren' staat er op de stickers. Het is ongastvrij, betuttelend en ontsiert de binnenstad, zo schrijft Luuk Ottens namens de fractie in een brief aan het college van burgemeester en wethouders. Ottens vindt het maar vreemd. De programmamanager binnenstad van Waalwijk zei onlangs in het Brabants Dagblad dat de gemeente de verrommeling van het centrum gaat aanpakken.

Binnenkort worden onder meer alle scheve palen rechtgezet en stickers van borden, straatnamen en elektriciteitskastjes afgekrabd. Een prima initiatief, schrijft Ottens. Maar, hoe kan het dan dat de gemeente zélf zulke ‘grote lelijke stickers’ op het wegdek plakt? Ottens wil van het college weten waarom de stickers nodig zijn en of het college het zelf niet ook ‘ongastvrij’ vindt.

Waalwijk, Heusden e.o.