Volledig scherm
© Thinkstock

Halloween in Kasteel Dussen: eng, maar niet té eng

DRUNEN/DUSSEN - Geen afgehakte ledematen in Kasteel Dussen, maar het moet wel spannend zijn. De Langstraat staat dit weekend in het teken van Halloween, met bijvoorbeeld een spooktocht door het voormalige Land van Ooit.

Spannende verhalen, spooktochten. En allemaal in het donker. Je kunt er niet omheen: griezelen is populair. Vrijdag waren er al enkele Halloweenactiviteiten in De Langstraat en het Land van Heusden en Altena. Dit weekend gaat dat door.

Een in het oog springende activiteit is in het voormalige Land van Ooit. Daar wordt voor het eerst een groots opgezette Halloween Night gehouden, met een anderhalf uur durende tocht en onderweg acts met griezelacteurs. De eerste tocht begint al om 18.00 uur. Dat is vooral voor de allerjongsten. Hoe later op de avond, hoe enger de acts worden.

Spookhuis
Ook het Waalwijkse jongerencentrum Tavenu staat in het teken van Halloween met de Freakx Night, die drie avonden op rij wordt georganiseerd. Het grootste spookhuis van Waalwijk en de omgeving, zeggen ze zelf. Vrijdagavond was de aftrap. Het gegriezel in Kasteel Dussen vond vrijdag plaats. Daar was een spooktocht voor kinderen.

Spannend, dat was het volgens mede-organisator Tessa de Lange zeker. „Maar niet te eng hoor, geen afhakte ledematen en dergelijke. Gewoon een spannende sfeer die bij een kasteel hoort.”

Waalwijk, Heusden e.o.