De bezorgers meldden zich al in de vroege ochtend bij de supermarkt.
Volledig scherm
De bezorgers meldden zich al in de vroege ochtend bij de supermarkt. © PLUS Supermarkt Frans Andriessen

Heel Sprang-Capelle krijgt ontbijtje: 'We hebben al veel leuke reacties gehad'

UPDATESPRANG-CAPELLE - Inwoners van Sprang-Capelle werden zaterdagochtend blij verrast met een tasje boodschappen aan de deur. Alle 5700 adressen ontvingen namelijk een ontbijtje van de PLUS supermarkt van Frans Andriessen. ,,Het was een bedankje voor onze klanten en een ludieke actie om in contact te komen met nieuwe klanten",  legt Frans Andriessen uit. 

,,Ergens voor de feestdagen hebben we het erover gehad om iets leuks te doen", gaat Andriessen verder, ,,Een collega had iets vergelijkbaars als eens eerder gedaan in een dorpje en dat werd heel positief ontvangen. Na de feestdagen hebben we besloten het gewoon te gaan doen."

Daarna volgde een periode van anderhalve week vol plannen, ritselen en regelen in het grootste geheim. ,,We hebben afgelopen maandag pas ons personeel ingelicht omdat we het verrassingseffect wilden bewaren. Dat is gelukt. Het personeel was verrast maar vond het een leuke actie. Ze hebben zelfs vrienden en familie geregeld om te helpen."

Ontbijt

Die hulp was behoorlijk welkom, want 5700 mensen van een ontbijt voorzien, daar is een hele logistieke organisatie voor nodig. ,,Ik denk dat we met bij 100 mensen bezig zijn geweest om het voor elkaar te krijgen. Gisteren waren er nog mensen die een busje of aanhangwagentje hadden geregeld om alles rond te kunnen brengen."

De supermarkt was zaterdagochtend omgetoverd tot crisiscentrum waar vandaan alles in goede banen werd geleid. Iedereen kreeg een zak broodjes, eierkoeken, krentenbollen, jam, kaas en jus d'orange. Alles voor een ontbijtje. 

Het was bikkelen, ook voor Frans zelf. ,,Om 04.00 uur zaten wij zelf aan het ontbijt. Dat moet ook wel als je om 05.00 uur de eerste pakketjes moet gaan rondbrengen." Om 05.00 uur hing ook het eerste tasje aan de deur in het buitengebied. ,,Een collega had alvast wat tasjes mee naar huis genomen en die werden in alle vroegte aan de deur gehangen. De laatste is rond 08.30 uur afgegeven."

Goodwill

De actie wordt gewaardeerd door mensen uit Sprang-Capelle. ,,De klanten zijn allemaal wat later. Ze zitten vast aan het ontbijt", lacht Andriessen. ,,We hebben al veel mensen gehad die voor het eerst in de winkel waren en zeiden: 'We moesten na deze leuke verrassing toch echt eens in deze winkel komen kijken'.  We hebben veel goodwill gekweekt met deze actie."  Ook bij onze krant kwamen al reacties binnen over de  'geweldig leuke actie', zoals een lezer het noemde.

5700 huishoudens hebben een ontbijtje gekregen.
Volledig scherm
5700 huishoudens hebben een ontbijtje gekregen. © PLUS Supermarkt Frans Andriessen
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement