Volledig scherm
RKC-supporters op de publieke tribune. © Joris van Egmond/BD

Het is nu of nooit voor RKC

WAALWIJK - Voor RKC is het nu of nooit. Donderdagavond praatte de politiek in een commissievergadering over de mogelijke verkoop van het stadion van de gemeente aan projectontwikkelaar PPO, voor in totaal 3 miljoen euro. De belangrijkste wedstrijd in de historie van de club, omschrijven de supportersverenigingen dit. Lees de tweets terug over deze vergadering.

Het wordt discussie met grote belangen: mocht de politiek de verkoop niet zien zitten, dan lost RKC de schulden niet af. Voetbalbond KNVB zal naar alle waarschijnlijkheid de licentie voor betaald voetbal intrekken. En dat zal leiden naar het faillissement van RKC.
Is de politiek echter positiever, dan heeft de club weer toekomst. Zeker omdat de belangrijkste geldschieters naast de gemeente, De Bailleur, de schuld van RKC van 2,15 miljoen euro dan ook laten vallen. Volgens algemeen directeur Remco Oversier kan RKC dan weer vet op de botten kweken. De gemeente moet dan een verlies inboeken van 4 miljoen euro.

Supporters
Tientallen supporters én speler verzamelen zich in het stadhuis om de discussie te volgen. De uiteindelijke beslissing viel echter niet vandaag in de commissievergadering, maar in de raadsvergadering op 20 oktober.

Volledig scherm
Het stadion van RKC. © ANP
Volledig scherm
Ook spelers van RKC mengden zich in het publiek. © Joris van Egmond/BD
Volledig scherm
De voetballers van RKC vertrekken weer. © Joris van Egmond/BD
Volledig scherm
Spandoeken op de stoep als steun voor RKC. © Joris van Egmond/BD
Volledig scherm
Een volle publieke tribune tijdens de vergadering over RKC. © Joris van Egmond/BD
Volledig scherm
Fans met clubsjaals en -beren in de raadszaal.. © Joris van Egmond/BD

Waalwijk, Heusden e.o.