Volledig scherm
Weer een vrachtwagen vast onder het viaduct op de Hertog Janstraat in Waalwijk. © FPMB

Het is weer raak: vrachtwagen vast onder 'berucht' viaduct in Waalwijk

WAALWIJK - Een vrachtwagen heeft zich vastgereden onder het viaduct over de Hertog Janstraat. Hoe groot de schade is, is niet bekend. Het is beslist niet de eerste keer dat een vrachtwagen de gegeven ruimte verkeerd inschat op die straat, al is het alweer even geleden dat deze krant erover schreef.

De vrachtwagen zit muurvast onder het viaduct en kan geen kant op. De politie probeert om het voertuig van zijn plek te krijgen door de banden van de vrachtwagen een beetje leeg te laten lopen. 

Het verkeer heeft veel overlast van het incident. Het is niet bekend wanneer de weg weer helemaal vrij is. Hoe groot de schade aan viaduct en de vrachtwagen is, is nog niet duidelijk.

Meer incidenten

De laatste keer dat deze krant melding kreeg over een incident bij het viaduct, dateert van 23 juli van dit jaar.  Toen kon een vrachtwagen op het laatste moment remmen, waardoor de schade enigszins beperkt bleef.

Het aantal incidenten was dusdanig hoog, dat eind 2017 besloten werd om extra waarschuwingsborden te plaatsen. Dat hielp niet iedereen, want een week later was het alweer raak.

Volledig scherm
Weer een vrachtwagen vast onder het viaduct op de Hertog Janstraat in Waalwijk. © FPMB
Volledig scherm
Weer een vrachtwagen vast onder het viaduct op de Hertog Janstraat in Waalwijk. © FPMB
  1. Gerechtshof spreekt zich nog niet uit over doorsteek centrum Waalwijk

    Gerechts­hof spreekt zich nog niet uit over doorsteek centrum Waalwijk

    WAALWIJK - Nog altijd is er geen uitsluitsel over de doorsteek tussen de Grotestraat en de Taxandriaweg in Waalwijk. Het gerechtshof in Den Bosch heeft de uitspraak in de slepende zaak tussen de familie Sebregts en de gemeente Waalwijk voor zich uitgeschoven. Waarom maakt het gerechtshof niet bekend. Ook de gemeente Waalwijk zegt geen idee te hebben. ,,Volgens onze advocaat is de uitspraak zonder opgaaf van reden uitgesteld.” De uitspraak staat nu gepland op 8 januari.