Het is weer zover: alwéér vrachtwagen vast onder berucht viaduct Waalwijk, ondanks nieuwe borden

WAALWIJK - Onder het beruchte viaduct aan de Hertog Janstraat in Waalwijk is donderdagavond opnieuw een vrachtwagen blijven steken. Het gaat om het zoveelste incident in korte tijd.

De chauffeur had geprobeerd om zijn vrachtwagen zelf nog onder het viaduct uit te krijgen, maar dit lukte niet. Zowel de brug als de vrachtwagen liepen schade op.

Een takelwagen heeft het voertuig weggesleept. Daarvoor moest de chauffeur ter plekke 800 euro afrekenen. De weg is tijdelijk afgezet.

Waarschuwingsborden

Bij het beruchte viaduct onder de A59 zijn twee weken geleden nog extra waarschuwingsborden geplaatst door Rijkswaterstaat. Nóg ruimer van te voren staat nu (nogmaals) aangegeven dat het viaduct echt maar 3,60 meter hoog is.

Voor veel vrachtwagens komen de nieuwe borden echter te laat, bleek ook vorige week. Toen reden twee vrachtwagens van PostNL zich klem onder het viaduct. Het postbedrijf waarschuwde chauffeurs voor het Waalwijkse viaduct, maar toch was het twee keer raak.

Politiek

De hoogte van 3,60 meter is te laag voor veel vrachtwagens. De Waalwijkse politiek vroeg zich af of het viaduct niet verhoogd kon worden. Tot 4 meter, was een voorstel van de SGP aan het college van B en W.

Volledig scherm
Vrachtwagen vast onder berucht viaduct Waalwijk © FPMB Erik Haverhals
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement