Het pronkstuk: Anouks enkellaarsjes toonbeeld optisch bedrog

het pronkstukWAALWIJK - Elk museum heeft bijzondere objecten. Maar wat is nou dat ene, bijzondere pronkstuk? Vandaag de enkellaarsjes van popster Anouk.

In het depot van het Nederlands Leder en Schoenen Museum staan rekken vol met genummerde dozen. Daarin zitten schoenen, die mee zullen verhuizen naar de nieuwe locatie. Daar zit ook het pronkstuk van het museum tussen. ,,Het zijn enkellaarsjes die Anouk droeg tijdens het Eurovisiesongfestival in 2013", zegt conservator Inge Specht. ,,Dit jaar heeft Anouk de laarsjes geveild, samen met verschillende andere persoonlijke bezittingen. De opbrengst ging naar de Nederlandse Vereniging voor Hematologie. Die doet onderzoek naar sikkelcelziekte, een erfelijke vorm van bloedarmoede."

  1. Gerechtshof spreekt zich nog niet uit over doorsteek centrum Waalwijk

    Gerechts­hof spreekt zich nog niet uit over doorsteek centrum Waalwijk

    WAALWIJK - Nog altijd is er geen uitsluitsel over de doorsteek tussen de Grotestraat en de Taxandriaweg in Waalwijk. Het gerechtshof in Den Bosch heeft de uitspraak in de slepende zaak tussen de familie Sebregts en de gemeente Waalwijk voor zich uitgeschoven. Waarom maakt het gerechtshof niet bekend. Ook de gemeente Waalwijk zegt geen idee te hebben. ,,Volgens onze advocaat is de uitspraak zonder opgaaf van reden uitgesteld.” De uitspraak staat nu gepland op 8 januari.