Volledig scherm
PREMIUM
Poolse arbeidskrachten bezig op een akker met asperges. © Jan Stads

Hoe moeten we omgaan met huisvesting van arbeidsmigranten? Waalwijk start 'fundamentele discussie'

WAALWIJK - Het nijpende tekort aan huizen voor arbeidsmigranten in Waalwijk blijft de komende jaren toenemen. Hoe daarmee om te gaan, ligt de komende weken voor in de gemeenteraad.  Donderdag  17 mei praat het college de raad bij over de stand van zaken. Een week later volgt de discussie. 

Een elementaire vraag is op welke manier de huisvesting vormgegeven moet worden. Raadslid Jan van Groos (ChristenUnie) nam deze week tijdens de raadsvergadering alvast een voorschot op die discussie. Hij vindt dat alleen de tegenstanders aan het woord komen. ,,Er wordt een karikatuur van arbeidsmigranten gemaakt, wat huisvesting bemoeilijkt. We moeten positiever over ze spreken en meer gastvrij zijn. Zij komen hier om onze welvaart veilig te stellen."  

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. De held van Waspik: 'Hij heeft geleden voor anderen die lijden'

    De held van Waspik: 'Hij heeft geleden voor anderen die lijden'

    Maarten van der Weijden is dinsdagmiddag nog maar net gearriveerd, of er stopt een auto bij zijn woning. Er staat een taart op de stoel naast de bestuurster. “Die ga ik Maarten overhandigen”, klinkt het vastberaden uit de mond van Johanny van der Westen. Ze is van de gelijknamige bakker in het naburige Raamsdonk. “We zijn vandaag gesloten, maar de prestatie van Maarten vonden we zo geweldig dat we een taart voor hem hebben gemaakt.” Speciaal voor deze topper staat erop.

Waalwijk, Heusden e.o.