Volledig scherm
© pixabay.com

Hoofdverdachten van crimineel Party King-netwerk op vrije voeten

DEN BOSCH - De vier hoofdverdachten van het criminele Party King-netwerk komen woensdag weer op vrije voeten. Dat heeft de rechtbank van Den Bosch dinsdag besloten in een tussentijdse zitting.

​De mannen uit Kaatsheuvel, Best, Waalwijk en Tilburg worden door politie en justitie gezien als de leiders van de organisatie die in 'roversnest' Party King in Best afspraken maakten over drugshandel. Op 4 april vielen politie en justitie daar binnen, na maandenlange observaties: de operatie-Trefpunt was begonnen. Nog op dezelfde dag werden 55 mensen aangehouden. Verreweg de meeste van hen zijn inmiddels weer op vrije voeten, ze mogen hun proces thuis afwachten.

De voorlopige hechtenis van de vier verdachten is nu geschorst. Drie van de verdachten waren bij de zitting aanwezig. De vierde verdachte, een 55-jarige man uit Kaatsheuvel, was er wegens gezondheidsproblemen niet bij. Zijn advocaat betoogde dat de gezondheid van zijn cliënt zo slecht is dat hij ongeschikt is voor detentie. Hiernaar loopt nog een medisch onderzoek.

De inhoudelijke behandeling van de rechtszaak volgt waarschijnlijk op zijn vroegst in de zomer van 2017.

Waalwijk, Heusden e.o.