Volledig scherm
De kantine van SSC'55. © Kees Klijn

In kantine van SSC'55 is ook de vlag van SV Capelle welkom

SPRANG-CAPELLE - Zaterdag staat de dorpenderby tussen de zaterdagderdeklassers SSC'55 en SV Capelle op het programma. Meestal is er sprake van haat en nijd als twee clubs uit dezelfde gemeente elkaar ontmoeten, maar niet in dit geval. Sterker nog: de vlag van SV Capelle hangt naast die van SSC'55 in de met vlaggetjes versierde kantine.

Het idee komt uit de koker van Eveline Broeks, die de kantine heeft opgeleukt. ,,In het veld gaat er natuurlijk stevig op, maar daarna pakken we bij Capelle altijd een biertje in de kantine. Andersom gebeurt dat ook. We kunnen het dus aardig met elkaar vinden. Om dat te benadrukken heb ik Coert van Caem gebeld, de voorzitter van SV Capelle. Of we hun vlag mochten gebruiken. Hij vond het prachtig." Sommige oudere leden vonden het helemaal niks. ,,De vijand binnenhalen, ze konden er met hun pet niet bij."

Sprang-Capelle heeft nóg een voetbalclub: NEO'25. Wordt dat de volgende stap, het rood-wit-blauw pontificaal in de kantine hangen, als een mooi uitnodigend gebaar? Dat wordt een veel moeilijker verhaal, zegt Broeks. "NEO ligt veel gevoeliger. Hun supporters komen uit principe niet in onze kantine. Laat de dat eerst maar eens doen, dat je elkaar iets gunt. Zoals Capelle dat doet."

Waalwijk, Heusden e.o.